Dip Flu alles-in-één: alle wetenswaardigheden in één oogopslag

Dip Flu alles-in-één: alle wetenswaardigheden in één oogopslag

We ontvangen momenteel vragen van onze community over het thema 'Dip Flu'. Om onduidelijkheden weg te nemen, hebben we alle informatie daarover voor je samengevat in dit artikel.

Wat is Dip Flu en hoe ontstaat het?

De term ‘Dip Flu’ is in eerste instantie geen medisch correcte term, maar een uitdrukking in de omgangstaal die verschillende kortdurende reacties op dipping producten beschrijft. Dit zijn onder andere: tranende ogen, niezen of een verstopte neus. De oorzaak ligt in de dampen van Base en Top Coat. De ingrediënten die erin zitten zijn gebruikelijk voor het dipping system en niet giftig, maar de reactie daarop kan van persoon tot persoon verschillen. Ongeveer 1-3% van onze klanten van Dipping Powder melden symptomen die te wijten zijn aan Dip Flu. Dit is echter niet hetzelfde als een reactie op HEMA, omdat dit ingrediënt wordt gebruikt voor UV-gels en niet in onze producten zit.

Hoe kan ik Dip Flu vermijden?

Als je de bovenstaande symptomen ervaart tijdens het dippen, probeer dan de volgende tips de volgende keer:

1. Zorg voor voldoende ventilatie

Zorg ervoor dat je je dipping manicure altijd in een goed geventileerde ruimte uitvoert. De circulerende lucht zorgt ervoor dat de dampen snel vervliegen.

2. Gebruik een masker en/of bril 

Door het dragen van een masker of bril vermijd je het inademen van de dampen en voorkom je dat je ogen geïrriteerd raken.

3. Houd je handen weg van je gezicht

Als vuistregel voor elke manicure geldt dat je met je gezicht niet te dicht bij je handen moet komen zodat je de producten niet direct inademt. Om echter precies te zien wat je doet, moet je zorgen voor voldoende verlichting en, indien nodig, een loeplamp gebruiken. Veel van onze gebruikers melden hoe goed ze ermee overweg kunnen en hoeveel preciezer ze ermee kunnen werken.

4. Maak je werkgebied schoon na het dippen

Zorg ervoor dat je aan het einde van je dipping manicure je werkgebied grondig schoonmaakt en alle poederresten verwijdert. 

Nagel Foto

Wat kan ik doen als de symptomen langer aanhouden? 

Onze gehele productie wordt voortdurend gecontroleerd, want er mag alleen iets op de Europese markt worden gebracht dat voldoet aan de strenge richtlijnen. En toch, zoals met alle cosmetica het geval is, kan het gebruik van de producten in individuele gevallen helaas tot ongewenste bijwerkingen leiden. 

Natuurlijk willen we niet dat iemand met pijn of gezondheidsproblemen blijft dippen. Als je reactie heviger is of langer aanhoudt, neem dan een pauze en vraag een medisch advies om opheldering te krijgen over een eventuele allergie. En als je ondertussen toch niet zonder een mooie manicure wilt, raden we je onze Soft Gel Press Ons aan. Je kunt ook altijd schrijven naar ons support team - onze meisjes helpen je graag en geven je persoonlijke informatie en advies als je problemen hebt met de ingrediënten.

We hopen dat dit artikel je helpt het thema Dip Flu te begrijpen en eventuele symptomen beter te identificeren. Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor je klaar.

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.