Verkleurde plekken op de natuurlijke nagel? Dat kan een greenie zijn!

Verkleurde plekken op de natuurlijke nagel? Dat kan een greenie zijn!

Heb je ooit meegemaakt dat je je manicure verwijderde en plotseling groenachtige vlekken op je natuurlijke nagels ontdekte? Die schrik begrijpen we helemaal! Maar maak je geen zorgen, in dit artikel leggen we uit waar het bij de zogenaamde greenies allemaal om draait.


We leggen dus uit: wat zijn greenies, hoe kun je ze vermijden en wat als ze je toch een keer te pakken hebben gekregen?


Let’s go! 

Wat zijn greenies eigenlijk?

Het gaat hier om een infectie van de nagel met de zogenaamde Pseudomonas bacterie. Daarbij worden de aangetaste gebieden op de nagel groenachtig, vandaar dat de naam >>Greenie<< zich in de nagelindustrie heeft ingeburgerd. De belangrijkste reden hiervoor is vocht: als er bijvoorbeeld liftings zijn ontstaan in de dipping-manicure, kunnen vocht en vuil zich daar ophopen en zo de ideale voedingsbodem vormen voor allerlei bacteriën. Hetzelfde geldt wanneer ernstig beschadigde nagels worden gedipt.

Hoe kun je ze vermijden?

Om greenies te voorkomen is het ontzettend belangrijk om op de juiste nagelhygiëne te letten:

  • Houd je nagels schoon en droog.
  • Desinfecteer je nagels grondig voor elke dipping manicure, zodat er geen vocht wordt vastgehouden.
  • Dip niet over liftings of op beschadigde/gekwetste nagels.
  • Werk grondig en schoon (bijvoorbeeld met een loepbril).

Greenie

En wat als je het toch een keer te pakken heeft gekregen?

Ten eerste, raak niet in paniek. Het kan gebeuren, is niet leuk, maar we krijgen het wel weer in orde! 


Allereerst raden we iedereen aan die last heeft van een greenie om naar een specialist of naar de apotheek te gaan en advies in te winnen bij medisch geschoold personeel. Zij kunnen de situatie ter plekke het beste beoordelen en medisch betrouwbare diagnoses en behandelingen stellen. Er kan bijvoorbeeld iets worden gegeven voor dagelijkse desinfectie, zoals 3% waterstofperoxide. Dit wordt gebruikt om de aangetaste gebieden meerdere keren per dag te behandelen en zo de infectie in te dammen. We hebben dit soort behandelingen al vaak met groot succes gezien in onze community, maar elke situatie is anders en alles wat afwijkt van de norm moet altijd professioneel worden beoordeeld. Zelf testen kan riskant zijn en de genezing nog meer vertragen.  


Kan ik toch blijven dippen?

We hate to break it to you, maar we raden aan om in deze periode niet te dippen en ook geen andere lakken of iets dergelijks te gebruiken. Omdat men de nagels, afhankelijk van het advies, meerdere keren per dag moet behandelen en bovendien onder de kleurlagen niet kan zien of de infectie beter of slechter wordt, zou een nieuwe dipping manicure eerder contraproductief zijn. Pas als er geen verkleuring meer op de nagels te zien is, kun je ermee doorgaan. Natuurlijk kun je het nageloppervlak polijsten of de aangetaste gebieden licht vijlen. Soms is de verkleuring alleen maar aan de oppervlakte. Maar als het dieper zit, helpt alleen geduld en het regelmatig knippen van de nagels tot het er helemaal uitgegroeid is.


Heel belangrijk: desinfectie!

Een laatste belangrijk punt is om alle gebruiksvoorwerpen die in contact zijn geweest met de aangetaste nagels grondig te desinfecteren, omdat het risico van overdracht op de gezonde nagels veel te groot is. Van glazen tools, nagelriemduwers en onderleggers tot penselen toe. Niet wasbare vijlen moeten worden weggegooid (onze Doonails vijlen en glazen tools kunnen worden gedesinfecteerd en gewassen). 



We hopen van harte dat dit artikel wat licht op het onderwerp heeft geworpen en je kan helpen om greenies te vermijden of de strijd tegen ze aan te gaan! 💪

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.