Nagelchaos adieu! Zo hebben droge en broze nagels geen kans!

Nagelchaos adieu! Zo hebben droge en broze nagels geen kans!

Wie kent ze niet – droge en broze nagels die iemand het leven moeilijk maken.. Maar stop, voordat je je nagels in wanhoop laat wegzinken, laten we samen onderduiken in de kleurrijke wereld van nagelverzorging! Broze nagels kunnen hardnekkig zijn, maar wij hebben een paar trucjes in petto waarmee je ze gegarandeerd onder controle krijgt 💅


Laten we eens kijken naar de oorzaken en hoe je de probleempjes in de kiem kunt smoren:  

Vochtgebrek

Onze nagels zijn fans van vocht! Droge lucht, constant handen wassen, lang weken in zwembad of bad en agressieve reinigingsmiddelen stelen graag waardevolle vochtigheid van ze en onttrekken de natuurlijke oliën aan hen.

Onze tip: nagels houden van strelingen met olie en verwenmomenten met crème. Trakteer ze regelmatig op een bad met nagelolie of handcrème – en ze zullen je dankbaar zijn met glans en kracht.

Zin in vitamine-power?

Onze nagels zijn soms echt kieskeurig als het gaat om vitamines. Als ze een beetje vitamine A, E, biotine of zink missen, raken ze in paniek en rebelleren ze met droogte en breuk.


Onze tip: je bent wat je eet! Voeding speelt niet alleen een rol voor je lichaam, maar ook voor haar en nagels. Een bonte mix van fruit, groenten en eiwitrijke lekkernijen zorgt ervoor dat alles sterk en gezond terug kan groeien. Als je niet zeker weet of je misschien een tekort hebt, kun je dit het beste bespreken met je huisarts. Een professionele mening is onmisbaar als het gaat om een tekort aan voedingsstoffen. 

Nagelbijten

Het constante nagelbijten maakt ze niet alleen kort, maar ook broos als koekjeskruimels.


Onze tip: nagelbijten heeft vaak te maken met innerlijke onrust en stress. Dat reduceren is al lastig genoeg. We willen je graag de tip geven om het nagelbijten om te zetten in een andere bezigheid. Fidgetspinners zijn er bijvoorbeeld niet alleen als gadget voor in de broekzak, maar ook in de vorm van ringen. Ze zien er schattig uit en kunnen in situaties van nervositeit en stress ervoor zorgen dat je handen iets te doen hebben. Daarnaast zijn er ook bepaalde lakken uit de apotheek die het nagelbijten door hun bittere smaak moeten voorkomen. 


Ook een langdurige manicure, zoals onze Dipping Powder, kan helpen bij het afleren van nagelbijten. Veel van onze gebruikers melden dat precies dit hun Holy Grail is, omdat het de natuurlijke nagel zo stabiel maakt dat bijten nutteloos is.


Welke tip je ook wilt uitproberen, wij weten wat een lastig onderwerp nagelbijten is. JOU LUKT DIT!

Gebrek aan verzorging tijdens de seizoenen

Sommigen zijn zich daar misschien niet zo van bewust, maar verschillende seizoenen vereisen verschillende verzorgingsroutines. Als deze worden verwaarloosd, kunnen onze nagels en handen op de lange termijn behoorlijk worden aangetast.


Onze tip: Naast de reguliere verzorging met vocht in de vorm van nagelolie, -crèmes of -verharders, moet je in de winter erop letten rijkere lotions te gebruiken, omdat de overgang van koude buitentemperaturen en de warme, droge verwarmingslucht binnenshuis behoorlijk belastend is voor handen en nagels. Draag in ieder geval handschoenen, zodat je nagels niet voortdurend worden blootgesteld aan zo'n snelle overgang in temperatuur. In de zomer mag UV-bescherming zeker niet ontbreken. Omdat we de neiging hebben om alleen ons gezicht in te smeren (bedenk trouwens dat UV-stralen ook tijdens de winter geen vakantie nemen), willen we hier nogmaals benadrukken dat onze handen en nagels ook in het dagelijks leven aan extreem veel zonlicht worden blootgesteld. In combinatie met de uitstapjes naar de Noordzee of het zwembad hebben onze nagels veel te verduren. Geef ze dus het hele jaar door voldoende aandacht, want het beste manicuresysteem is maar half zo nuttig als er in de kern niet op de gezondheid van de nagels wordt gelet.


Je nagels zijn het waard 

Droge en broze nagels zijn misschien hardnekkig, maar met een beetje zorg, een vleugje humor en wat geduld kun je ze in het gelid brengen. Je nagels zijn immers meer dan alleen kleine accessoires – ze zijn een uitdrukking van je persoonlijkheid en verdienen de beste behandeling ✨

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.