De kunst van het vijlen: Tips en trucs voor verzorgde nagels

De kunst van het vijlen: Tips en trucs voor verzorgde nagels

Lezen De kunst van het vijlen: Tips en trucs voor verzorgde nagels Volgende Gezonde nagels: Een gids voor jouw verzorgingsroutine

Het vijlen van de vingernagels is een essentieel onderdeel van de nagelverzorging en onmisbaar voor een verzorgde en aantrekkelijke look. Een verkeerde vijltechniek kan er echter voor zorgen dat je nagels beschadigd raken of splijten. Om dit te voorkomen hebben we een aantal belangrijke factoren voor je op een rijtje gezet waar je bij het vijlen rekening mee moet houden:

 

De juiste vijl

Het kiezen van de juiste nagelvijl is een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat je nagels niet beschadigd raken tijdens het vijlen. Belangrijk om te weten is dat er verschillende soorten nagelvijlen zijn, zoals glasvijlen, zandbladvijlen en metaalvijlen. Welke vijl je uiteindelijk kiest, hangt niet alleen af van je voorkeuren, maar ook van de conditie van je nagels. Als je gevoelig bent voor broze nagels, is een glasvijl of een fijne zandbladvijl aan te bevelen. Voor sterke nagels kun je daarentegen ook een grove zandbladvijl of een metaalvijl gebruiken. Neem een kijkje en ontdek wat voor jou het beste werkt. 

 

De juiste vijlrichting

Een andere belangrijke factor die vaak onderschat wordt, is de richting waarin gevijld wordt. We willen hier geen wild heen en weer gaan, maar raden altijd aan om in één richting te vijlen om het nagelbed niet te beschadigen en de nagel niet onnodig te belasten. Het is het beste om aan de zijkant van de nagel te beginnen en in één richting naar het midden van de nagel te vijlen. Herhaal dit aan de andere kant.

 

De juiste nagelvorm

De keuze van de nagelvorm hangt natuurlijk vooral af van je persoonlijke voorkeuren, maar je moet ook rekening houden met je nageltype en je nagelgezondheid bij de beslissing. We raden over het algemeen aan om te scherpe hoeken te vermijden en de punt van de nagel in een lichte bocht te vijlen om nagelschade te voorkomen en het risico van splijtende of scheurende nagels te voorkomen.

 

Vergeet de nagelverzorging niet

Na het vijlen is het belangrijk om je nagels met een extra portie verzorging te verwennen door ze voldoende te hydrateren. Breng een rijke nagelriemcrème aan om de nagelriemen te hydrateren en masseer vervolgens een lichte nagelolie in om het vocht zo goed mogelijk vast te houden en het volledige verzorgende effect te bereiken. 

 

Meer tips voor nagelverzorging

  • Houd je nagels schoon en droog om groei van schimmelinfecties te voorkomen.
  • Draag handschoenen om je nagels te beschermen tegen vocht en vuil, bijvoorbeeld bij huis- en tuinwerk. 
  • Vermijd scherpe voorwerpen die je nagels kunnen beschadigen.
  • Voer regelmatig een nagelverzorgingsroutine uit om je nagels gezond en sterk te houden.

 

Conclusie

Het vijlen van de vingernagels is een essentieel onderdeel van een uitgebreide nagelroutine. Met de bovenstaande tips en trucs kun je ervoor zorgen dat je nagels niet beschadigd raken tijdens het vijlen en dat ze er gezond en esthetisch uitzien.

Door je nagels regelmatig te vijlen en te verzorgen, kun je ze helpen sterk en veerkrachtig te blijven. Ook het kiezen van de juiste nagelverzorgingsproducten kan helpen om je nagels optimaal te versterken en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ontdek het brede scala aan hoogwaardige verzorgingsproducten van Doonails en gun je nagels precies de liefde en aandacht die ze verdienen!

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.