Gezonde nagels: Een gids voor jouw verzorgingsroutine

Gezonde nagels: Een gids voor jouw verzorgingsroutine

Laten we eerlijk zijn: wie droomt er niet van sterke en gezonde nagels die barsten van vitaliteit? Verzorgde vinger- en teennagels zijn niet alleen een belangrijk onderdeel van ons uiterlijk, maar ook een belangrijke indicator voor onze gezondheid. In dit artikel hebben we een paar tips en trucs voor je op een rijtje gezet die je huidige verzorgingsroutine optimaal aanvullen.

 

Voeding en voedingsstoffen voor gezonde nagels

Een uitgebalanceerde voeding die rijk is aan vitaminen en mineralen is de sleutel tot gezonde nagels, huid en haar. Een tekort aan bijvoorbeeld biotine, ijzer, zink of vitamine A en E kan als gevolg daarvan leiden tot zwakke en broze nagels. Daarom is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en, indien nodig, voedingssupplementen of je eetgewoonten aan te passen. Als je vermoedt dat je vitamines of mineralen mist, zorg er dan zeker voor dat je dit met je huisarts bespreekt. 

 

Nagelverzorging en -hygiëne

Regelmatige nagelverzorging en -hygiëne is belangrijk om infecties en nagelproblemen te voorkomen. De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

  • Knip je nagels regelmatig: gebruik een nagelschaar of nagelknipper om je nagels in de gewenste vorm te krijgen. Vijl je nagels in een ovale of afgeronde vorm om het risico op nagelschade te verminderen.
  • Verzorg je nagelriemen: breng een hydraterende nagelriemcrème aan om de nagelriemen te verzorgen en vocht te geven. Masseer de crème zachtjes in de nagelriemen om ze soepel te maken en de nagelgroei te bevorderen.
  • Gebruik nagelolie: breng na het insmeren regelmatig nagelolie aan op je nagels om het vocht optimaal vast te houden. Nagelolie bevat voedende ingrediënten zoals vitamine E en amandelolie, die helpen de nagelgroei te bevorderen en de nagels langdurig te versterken.
  • Vermijd schadelijke stoffen: als je van veranderende nageldesigns houdt en vaak gebruik maakt van nagellakverwijderaars of soortgelijke removers, moet je zeker een blik werpen op de ingrediënten. Gebruik geen producten die schadelijke chemicaliën bevatten, zoals formaldehyde, tolueen en dibutylftalaat.
  • Bescherm je nagels: als je werk doet waarbij je nagels worden belast, zoals tuinieren of huishoudelijk werk, zorg er dan voor dat je handschoenen draagt om je nagels en nagelriemen te beschermen. Zo voorkom je dat vuil en bacteriën de nagels binnendringen en infecties of verwondingen veroorzaken.

 


Nagelproblemen voorkomen

 

Nagelschimmel, nagelverkleuring en ingegroeide nagels kunnen niet alleen lelijk, maar vooral pijnlijk zijn. Met deze tips kun je nagelproblemen aan je handen en voeten voorkomen:

  • Draag ademende en nauwsluitende schoenen: als je voeten in strakke schoenen zijn opgesloten, kan zweet niet goed verdampen. Het vocht blijft op de huid, wat op zijn beurt zorgt voor een optimale omgeving voor schimmelinfecties. Bovendien kunnen te strakke schoenen en sokken de bloedtoevoer naar de voeten en nagels beperken, wat de nagelgroei en nagelgezondheid kan beïnvloeden en vaak leidt tot ingegroeide nagels.
  • Gebruik ontsmettingsmiddelen: als je openbare plaatsen bezoekt, met name openbare badkamers en zwembaden, gebruik dan ontsmettingsmiddelen om de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen.
  • Vermijd het bijten en knabbelen van de nagels: nagelbijten heeft vaak te maken met innerlijke onrust en stress. Dat te reduceren is al lastig genoeg. We willen je graag de tip geven om het nagelbijten om te zetten in een andere bezigheid. Fidgetspinners zijn er bijvoorbeeld niet alleen als gadget voor in de broekzak, maar ook in de vorm van ringen. Zien er cute uit en kunnen in situaties van nervositeit en stress ervoor zorgen dat je handen iets te doen hebben. Daarnaast zijn er ook bepaalde lakken uit de apotheek die je door hun bittere smaak van het nagelbijten moeten afhouden.

    Ook een langdurige manicure, zoals onze Dipping Powder, kan helpen bij het afleren van nagelbijten. Veel van onze gebruikers melden dat precies dit hun Holy Grail is, omdat het de natuurlijke nagel zo stabiel maakt dat bijten nutteloos is.
    Welke tip je ook wilt uitproberen, wij weten wat een lastig onderwerp nagelbijten is. Jou lukt dit!

 

Top 5 ingrediënten 

Als het gaat om de juiste ingrediënten van reguliere nagelverzorgingsproducten, moet je zeker de volgende 5 op de radar hebben: 

  • Biotine: de B-vitamine staat erom bekend de nagelsterkte te verbeteren en de groei van gezonde nagels te ondersteunen.
  • Keratine: keratine is een eiwit dat de meesten van ons associëren met haar. Maar het is ook een belangrijk onderdeel van onze vinger- en teennagels en kan helpen de nagelstructuur te versterken en broosheid te verminderen.
  • Vitamine E: vitamine E is een antioxidant die de nagelgroei bevordert en de nagels beschermt tegen schade door vrije radicalen. Bovendien kan het de vochtbalans van onze nagels ondersteunen.
  • Amandelolie: amandelolie is een voedende olie die de nagelgroei en -sterkte bevordert.
  • Calcium: het mineraal draagt bij aan de stevigheid van onze nagels en kan worden gebruikt om broze nagels tegen te gaan.

 

Conclusie

Sterke en verzorgde vingernagels zijn een essentieel onderdeel van ons uiterlijk en de spiegel van onze gezondheid. Met de juiste voeding, nagelverzorging en -hygiëne en het gebruik van hoogwaardige nagelverzorgingsproducten kun je je nagels gezond houden en in topconditie brengen.

Ontdek het brede scala aan hoogwaardige nagelverzorgingsproducten die Doonails te bieden heeft en breng je manicure naar het volgende niveau! 

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.